Blog
CUPA PURINA | 2024
22 Feb 2024

Asociația Felină din Moldova "Felis Moldova" vă invită cu drag să participați la cea de-a XIX-XX-a Expoziție Felină Internațională Licențiată FIFe 9-10 martie 2024, "PURIN'S CUP - 2024", care va avea loc la Chișinău (Republica Moldova).
Locul de desfășurare: ARENA-CHIȘINĂU, Calea Orheiului str. Chișinău 130, Chișinău, Republica Moldova.
Sponsor general al expoziției brandului Purina.

 

Sunt invitați jurații:
Dna Helena Wittwer - toate rasele (CH)
Dna Olga Komissarova - toate rasele (EE)
Doamna Tatyana Moraru-Puranen - 3, 4 cat. (FI)

Înscrierile sunt acceptate până la 1 martie 2024, online https://www.felismoldova.org/account/add-new tel.: +373-69150407 (Viber).
Cererea se consideră acceptată dacă ați primit o confirmare pe adresa de e-mail indicată.
Cererile nu sunt acceptate la expoziție.
La expoziție participă animalele care nu au vârsta mai mică de 4 luni și sunt înregistrate în catalog. Cei care încalcă regulile expoziției vor fi descalificați din expoziție, iar rezultatele lor vor fi anulate.
Organizatorul își rezervă dreptul de a nu accepta o cerere fără a oferi niciun motiv.

 

Cerințe veterinare:
Vaccinările împotriva bolilor virale și a rabiei cu 1-11 luni înainte de expoziție sunt obligatorii.
Certificatul veterinar F-1 pentru animalele nerezidente este obligatoriu.
Cei care doresc să fie stewarzi trebuie să se înscrie până cel târziu la 25 februarie.

 

Informații detaliate la tel:
+373-77829749(Viber, WhatsApp)
+373-69117457(Viber, WhatsApp)
+ 373-69235006 (Viber, WhatsApp)


Hotel pentru cazare cu pisici: www.hotel-cosmos.com

Articole similare
26 Jul 2021
Cum să schimbați corect dieta animalelor de companie.

Recunoașteți semnele că este timpul să schimbați hrană.

 

Alergiile la animalele de companie sunt periculoase, deoarece pot apărea chiar dacă hrăniți animalul de companie cu aceeași mâncare de ani de zile. Știm că după ce folosim același tip de hrană (sursă de proteine) pentru o perioadă lungă de timp, unii câini și pisici (deși nu la fel de des) pot dezvolta sensibilitate sau incapacitate de a digera proteina. Acest lucru se poate manifesta ca probleme gastro-intestinale persistente și / sau mâncărime și erupții cutanate.

 

Dacă observați aceste semne, identificați problema. Când se suspectează alergii sau sensibilități, standardul aur este „hrănirea prin excludere”, eliminarea anumitor ingrediente pentru a determina care ingredient sau ingrediente anume provoacă reacția imună. Primul pas este să schimbați sursa de proteine (hrană)/. Dar, în primul rând, este important să contactați un specialist pentru sfaturi mai detaliate.

 

Introduceți încet nouă dietă a animalului de companie.

 

Dacă decideți să vă schimbați hrană pentru animale de companie, faceți-o încet și treptat. Trebuie să fie într-adevăr un proces deliberat. Începeți prin amestecarea a 3/4 din hrană veche cu 1/4 din hrană nouă pentru o perioadă de la o săptămână până la 10 zile. Creșteți treptat cantitatea de hrană nouă și reduceți cantitatea de hrană veche.

 

Dacă animalul dvs. de companie demonstrează semne de îmbunătățire la o nouă dietă, se recomandă să rămâneți la unul sau două tipuri de hrană, mai degrabă decât să introduceți noi amestecuri de aceeași marcă. În acest fel, dacă apar probleme în viitor, veți avea în continuare posibilitatea de a alege alte opțiuni de hrană cu produsele de aceeași marcă.


 

25 Jul 2022
La ce vârstă ar trebui să schimbi hrană pentru căței?

Destul de des, crescătorii își antrenează cățelușii pentru produse la preț mic, mai ales dacă au un așternut mare de căței. Înțărcarea cățeilor poate fi costisitoare, așa că forța motrice din spatele alegerilor lor alimentare poate fi prețul mai degrabă decât calitatea alimentelor (aceasta nu este o critică la adresa niciunui crescător, ci doar o observație a sutelor de noi proprietari de căței). Sau poate că și-au ales marca pentru că este bine cunoscută și se vinde bine (nu vă lăsați păcăliți de marketing strigător, uitați-vă ÎNTOTDEAUNA la eticheta ingredientelor).

 

În calitate de nou proprietar de cățel, vei căuta să-i oferi cățelușului tău cel mai bun început în viață, așa că probabil vei dori să te gândești să-ți schimbi hrană. Dar CÂND și LA CE VÂRSTE se poate face acest lucru?

 

Răspuns simplu: imediat. Nu există niciun motiv să așteptați dacă doriți să faceți modificări. (Dacă cățelul vine acasă mulțumit de hrană pe care crescătorul ți-a dat-o, poți folosi hrană pentru câteva zile până când cățelul se instalează în noua sa casă, dar aceasta este o alegere personală.)

 

Prima întrebare pe care o punem este: ce fel de dietă vrei să folosești? Vrei să te ții de alimente granulate sau preferi dietele naturale? Acest lucru are de-a face cu modul în care este realizat „comutatorul”, așa că este important să luați în considerare opțiunile din timp.

 

Alimente granulate.

 

Dacă doriți să treceți la o nouă croșetă, vă recomandăm să treceți treptat pe parcursul unei săptămâni. Zilele 1 și 2: Se amestecă un sfert din alimentul nou cu alimentul vechi, Zilele 3 și 4, se amestecă jumătate din alimentul nou cu alimentul vechi, Zilele 5 și 6 amestecă trei sferturi din alimentul nou cu alimentul vechi, iar în ziua 7 începe mâncarea nouă.

 

Burticile cățeilor sunt deosebit de imature și sensibile. Dacă faci o tranziție imediată, îți poate deranja cu ușurință digestia și puiul tău ar putea avea diaree, așa că fă-ți timp.


 

Dieta naturala.

 

Hrănirea cu alimente crude - necesită o abordare și un studiu integrat, dar pe scurt, puteți trece imediat la ea. Nu trebuie să faci o tranziție treptată de la granulat la crud. Vă recomandăm să dați ultima masă a nopții și apoi să începeți cu alimente naturale a doua zi dimineața, dar a învăța despre dietele naturale este o necesitate absolută. Discutați cu un specialist în tranziție. Este important să menții o dietă echilibrată, care să ofere animalului tău toți nutrienții necesari.

25 Oct 2021
Despre marca purina.

Purina este o companie americană cu o istorie lungă, cunoscută în întreaga lume pentru calitatea produselor sale.

 

Purina crede că oamenii și animalele de companie sunt mai bune împreună. Și aceasta este adevărat, din momentul în care omul primitiv a hrănit un lup sălbatic cu un os, viața noastră s-a schimbat spre bine, în mare parte datorită animalelor de companie. În zilele noastre, animalele de companie au devenit un atribut al confortului casei și parte a familiei. Înțelegând această dragoste, specialiștii Purina tind să ofere produsele meritate de animale de companie.

 

În momentul fondării în 1894, Purina era un pionier în industrie, creând și popularizând noi tipuri de furaje avansate. În multe aspecte, specialiștii Purina, conduși de o iubire a animalelor de companie și bazați pe cercetări științifice, au creat alimentele uscate și umede pe care le vedem în supermarketurile moderne.

În prezent, Purina este pe lista liderilor din industrie. În mare măsură datorind spiritului cercetător și aventuros, pe care l-a păstrat în decursul devenirii sale a unui lider pe piață.

 

Purina nu tinde să corespundă standardelor, ea le depășește. Poate nu ați știut, dar cerințele internaționale de calitatea hranei pentru animale sunt mult mai stricte decât cele a produselor alimentare pentru oameni. Mâncarea pentru animale face, aproape 100% din dieta lor, și este important să primească toți nutrienții necesari. Pentru Purina, standardele sunt doar punctul incipient, majoritatea produselor depășesc standardele. Specialiștii Purina sunt mândri că mâncarea lor ajută animalele de companie să ducă viața la maxim și îi încântă proprietarii.


 

19 May 2023
De ce torc pisicile?

Pisicile sunt creaturi misterioase, capabile să aducă un zâmbet pe fețele oamenilor cu toarcerea lor. Acest sunet unic scos de pisici are propriul motiv și semnificație. 

 

Unul dintre principalele motive pentru care pisicile toarce este o expresie de bucurie și confort. Atunci când o pisică se simte confortabilă, în siguranță și iubită, poate începe să toarcă. Acest lucru se poate întâmpla atunci când o mângâiați, când vă jucați cu ea sau atunci când este pur și simplu în prezența dumneavoastră. Toarcerea poate fi, de asemenea, un semnal că sunt satisfăcute de mâncare sau de un loc confortabil de odihnă. Toarcerea este un sunet blând și profund scos de pisici, mai ales atunci când se află într-o stare de relaxare și mulțumire. Acest sunet este cauzat de vibrația corzilor vocale ale pisicii atunci când aerul trece prin ele. Toarcerea are diferite intonații și tonuri, care pot transmite diferite emoții și nevoi ale unei pisici.

 

În plus, toarcerea pisicii poate avea proprietăți vindecătoare. Studiile arată că frecvența toarcerii pisicilor poate avea un efect pozitiv asupra sănătății acestora. Vibrația creată de toarce poate ajuta la întărirea oaselor și a mușchilor, precum și la accelerarea vindecării rănilor și a leziunilor. Unii cred chiar că toarcerea pisicii le poate ajuta pe acestea să facă față la stres și la boli.

 

Pe lângă emoțiile pozitive și bunăstarea fizică, toarcerea pisicilor servește, de asemenea, ca mijloc de comunicare. Pisicile pot folosi toarcerea pentru a comunica cu alte pisici sau cu oamenii. Ele pot transmite nevoile lor, salutări sau pur și simplu își pot arăta afecțiunea și dragostea.