Blog
Cum să împrietenești două pisici?
7 Oct 2022

Prietenia, nu se poate răzui.

Cu o virgulă unu nu pot exista alte opțiuni. 

 

Dacă aveți deja o pisică în casă și vă decideți să luați încă una, trebuie să vă asigurați că acestea devin prietene. Un set de reguli întocmit de zoologi experimentați și iubitori de pisici care toarce.

 

Veți fi foarte norocoși dacă animalele de companie au un temperament asemănător și dacă nu le deranjează să coexiste împreună. Dar, uneori, între pisici pot apărea resentimente, spaime, competiție sau concurență pentru teritoriu, jucării, hrană sau atenția proprietarului. 

 

Acțiunea corectă a proprietarului poate aduce două pisici împreună. Acest lucru necesită o înțelegere a psihologiei animalelor de companie, răbdare și preocupare pentru sentimentele atât ale primului animal de companie, cât și ale celui nou venit.  

 

Ce ar trebui să facă o persoană?

 

El ar trebui să îi demonstreze pisicii mai în vârstă că rolul său în casă este prioritar. Pisica nou-venită trebuie să aibă timp să se obișnuiască cu noul mediu. Și este important să observăm îndeaproape comportamentul ambelor animale. 

 

Pentru a ajuta la accelerarea procesului de aclimatizare și adaptare, puteți încerca să amestecați mirosurile cu o cârpă uscată. Mângâiați labele, boturile și organele genitale ale noului venit și ale celui mai vechi. Acest lucru poate atenua agresivitatea. 

 

Dar o bătaie poate avea loc în continuare. Este recomandabil să se taie cu prudență ghearele. În acest fel, vor fi mai puține răniri. În cazul unei bătăi, nimeni nu ar trebui să fie pedepsit. Acest lucru nu va face decât să agraveze situația. 

 

Spațiul personal este un punct important în procesul de obișnuire a celor două pisici una cu cealaltă. Fiecare pisică ar trebui să aibă un loc privat. Acesta este un loc ales de ea însăși. Treaba ta nu este să o deranjezi.

 

Așternuturi, toalete, boluri - fiecare animal de companie ar trebui să aibă așternut propriu. 

 

Atenția și afecțiunea ar trebui să fie distribuite în mod egal între animalele de companie. Mai ales primul animal de companie nu trebuie să devină gelos și resentimentar. Ar trebui să vă jucați cu pisicile separat pentru prima dată. Pe măsură ce se obișnuiesc unul cu celălalt, vă puteți juca cu ei în același timp. 

 

Suntem responsabili pentru ceea ce am îmblânzit. Decizia de a lua un alt animal de companie ar trebui să fie una deliberată. Coexistența a două pisici pe același teritoriu va fi amuzantă și veselă doar dacă alegeți tactica potrivită încă din prima zi în care animalele se întâlnesc. 

Articole similare
25 Oct 2021
3 avantaje de a avea doi câini sau două pisici.

Dacă stați cu gândul să cumpărați o pisică sau un câine, poate cumpărați o pereche. Îngrijirea a două sau mai multe animale de companie va necesita muncă suplimentară, dar veți primi o recompensă multiplă dacă oferiți la doi câini sau două pisici o casă nouă. Dacă aveți un animal care se bucură de compania altuia, acest lucru poate fi un avantaj benefic atât pentru dvs. cât și pentru animalul dvs. Se pot bucura reciproc, iar nouă lor familie va beneficia, de armonia relației lor.

 

1. Împreună nu vor fi singuri și plictisiți.

 

Există avantaje evidente de a avea două animale de companie în același timp. Animalele de companie vor avea ocazia să comunice și să se joace împreună, ceea ce înseamnă că nu se vor plictisi dacă dormiți sau lucrați. Nu vor fi niciodată singuri, decât atunci când ei înșiși își doresc acest lucru. Două animale de companie înseamnă mai multă comunicare pentru membrii familiei. Fiecare animal de companie are propria personalitate, iar familia ta va fi bucuroasă să cunoască toată lumea ca persoană.

 

2. Dă-ți reciproc mai multă activitate și divertisment.

 

Pe lângă îmbunătățirea sănătății lor mentale, un partener poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea fizică a animalelor de companie. Pe măsură ce câinii și pisicile îmbătrânesc, lipsa exercițiilor fizice poate cauza diverse probleme medicale.

Animalele de companie se joacă adesea între ele. Acest lucru le oferă mult mai multă activitate decât în cazul în care sunt singuri. Când se joacă între ei, câinii cheltuie mai multă energie decât în orice joc cu oamenii. Același lucru este valabil și pentru pisici atunci când își exprimă instinctele de vânătoare în timp ce se joacă între ele.


 

3. Asigurarea unei conexiuni emoționale de-a lungul vieții

 

Dragostea pentru animalele de companie este un lucru minunat care ne umple casa de bucurie și confort. Nu este nimic mai bun decât să vezi cum animalele tale se îmbrățișează, se joacă unul cu celălalt, se îngrijesc unul pe celălalt și chiar rezolvă conflictele împreună, iubindu-se reciproc la fel de necondiționat precum își iubesc stăpânii .

 

Adoptarea unui al doilea câine sau a doua pisică în familia dvs. ar putea fi alegerea perfectă.


 

19 May 2023
De ce torc pisicile?

Pisicile sunt creaturi misterioase, capabile să aducă un zâmbet pe fețele oamenilor cu toarcerea lor. Acest sunet unic scos de pisici are propriul motiv și semnificație. 

 

Unul dintre principalele motive pentru care pisicile toarce este o expresie de bucurie și confort. Atunci când o pisică se simte confortabilă, în siguranță și iubită, poate începe să toarcă. Acest lucru se poate întâmpla atunci când o mângâiați, când vă jucați cu ea sau atunci când este pur și simplu în prezența dumneavoastră. Toarcerea poate fi, de asemenea, un semnal că sunt satisfăcute de mâncare sau de un loc confortabil de odihnă. Toarcerea este un sunet blând și profund scos de pisici, mai ales atunci când se află într-o stare de relaxare și mulțumire. Acest sunet este cauzat de vibrația corzilor vocale ale pisicii atunci când aerul trece prin ele. Toarcerea are diferite intonații și tonuri, care pot transmite diferite emoții și nevoi ale unei pisici.

 

În plus, toarcerea pisicii poate avea proprietăți vindecătoare. Studiile arată că frecvența toarcerii pisicilor poate avea un efect pozitiv asupra sănătății acestora. Vibrația creată de toarce poate ajuta la întărirea oaselor și a mușchilor, precum și la accelerarea vindecării rănilor și a leziunilor. Unii cred chiar că toarcerea pisicii le poate ajuta pe acestea să facă față la stres și la boli.

 

Pe lângă emoțiile pozitive și bunăstarea fizică, toarcerea pisicilor servește, de asemenea, ca mijloc de comunicare. Pisicile pot folosi toarcerea pentru a comunica cu alte pisici sau cu oamenii. Ele pot transmite nevoile lor, salutări sau pur și simplu își pot arăta afecțiunea și dragostea.

26 Jul 2021
Cum să schimbați corect dieta animalelor de companie.

Recunoașteți semnele că este timpul să schimbați hrană.

 

Alergiile la animalele de companie sunt periculoase, deoarece pot apărea chiar dacă hrăniți animalul de companie cu aceeași mâncare de ani de zile. Știm că după ce folosim același tip de hrană (sursă de proteine) pentru o perioadă lungă de timp, unii câini și pisici (deși nu la fel de des) pot dezvolta sensibilitate sau incapacitate de a digera proteina. Acest lucru se poate manifesta ca probleme gastro-intestinale persistente și / sau mâncărime și erupții cutanate.

 

Dacă observați aceste semne, identificați problema. Când se suspectează alergii sau sensibilități, standardul aur este „hrănirea prin excludere”, eliminarea anumitor ingrediente pentru a determina care ingredient sau ingrediente anume provoacă reacția imună. Primul pas este să schimbați sursa de proteine (hrană)/. Dar, în primul rând, este important să contactați un specialist pentru sfaturi mai detaliate.

 

Introduceți încet nouă dietă a animalului de companie.

 

Dacă decideți să vă schimbați hrană pentru animale de companie, faceți-o încet și treptat. Trebuie să fie într-adevăr un proces deliberat. Începeți prin amestecarea a 3/4 din hrană veche cu 1/4 din hrană nouă pentru o perioadă de la o săptămână până la 10 zile. Creșteți treptat cantitatea de hrană nouă și reduceți cantitatea de hrană veche.

 

Dacă animalul dvs. de companie demonstrează semne de îmbunătățire la o nouă dietă, se recomandă să rămâneți la unul sau două tipuri de hrană, mai degrabă decât să introduceți noi amestecuri de aceeași marcă. În acest fel, dacă apar probleme în viitor, veți avea în continuare posibilitatea de a alege alte opțiuni de hrană cu produsele de aceeași marcă.