Ce este un foarfece pentru pisici și cum îl folosim?

Atunci când aveți un tovarăș de viață blănos sub forma unei pisici, este important să aveți grijă de sănătatea și confortul acesteia. Un aspect important în acest sens este îngrijirea ghearelor. O mașină de tuns ghearele pisicii este un instrument care ajută la menținerea ghearelor prietenului dvs. blănos sănătoase și bine îngrijite. În acest articol, vom analiza ce este un zgârietor pentru pisici și cum să îl folosim.

 

Ce este un foarfece pentru pisici?

Un foarfece de gheare este un instrument conceput special pentru tăierea unghiilor pisicilor. Acesta este format din mânere și lame ascuțite care vă permit să tăiați cu grijă ghearele, evitând deteriorarea părții vii a ghearei, numită încrețitură. Cu toate acestea, este important să rețineți că prudența și tehnica adecvată sunt esențiale atunci când folosiți o mașină de tăiat gheare.

 

Cum se folosește un foarfece de gheare pentru pisici: Pași pentru îngrijirea ghearelor

Pregătiți-vă uneltele: Înainte de a începe, asigurați-vă că tăietorul de gheare este curat și ascuțit. Lamele ascuțite fac ca procesul să fie mai confortabil pentru pisică.

 

Pregătiți-vă pisica: Înainte de a începe, puneți-vă pisica în largul ei. Puteți vorbi cu ea, o puteți mângâia, îi puteți oferi o recompensă. Asigurați-vă că este relaxată.

 

Determinați un loc pentru tăiere: De obicei, cel mai ușor este să tăiați ghearele unei pisici într-un loc liniștit, fără sunete străine sau mișcări.

 

Tăiați cu grijă ghearele: Tăiați cu grijă ghearele, evitând să loviți partea vie (partea roz sau roșie). Dacă tăiați din greșeală partea vie și aceasta începe să sângereze, nu intrați în panică - folosiți pulberi sau tije speciale pentru a ajuta la oprirea sângerării.

 

Nu uitați de ghearele din spate: Pisicile au gheare din spate care necesită, de asemenea, îngrijire. Verificați-le și tăiați-le dacă este necesar.

 

Sfaturi pentru o gheară sigură

Dacă nu sunteți sigur cum să folosiți un tăietor de gheare, cel mai bine este să vă consultați medicul veterinar sau un profesionist.

Introduceți treptat pisica dumneavoastră în procesul de tăiere, astfel încât să se obișnuiască și să nu fie stresată.

Păstrați unealta în stare bună, ascuțind lamele din când în când.

Îngrijirea ghearelor pisicii dumneavoastră este un aspect important al îngrijirii generale. Utilizarea corectă a unui instrument de ascuțire a ghearelor va ajuta la menținerea ghearelor în stare bună și va preveni deteriorarea mobilierului. Fiți atenți și atenți, iar pisica dumneavoastră va fi confortabilă și în siguranță.

Cum să ai grijă de peștii de acvariu?

Mulți oameni visează să dețină un acvariu cu creaturi subacvatice colorate. Un acvariu este un mic ecosistem care găzduiește, pe lângă pești și plante, alge, ciuperci, moluște și bacterii. Cheia este echilibrarea acestor componente pentru a menține acvariul sănătos. Pentru a crea o lume subacvatică hipnotizantă chiar în apartamentul dumneavoastră, este important să aveți grijă în mod corespunzător de pești și de ceilalți locuitori ai acvariului. O atenție insuficientă acordată chiar și celor mai elementare reguli de îngrijire a acvariului poate duce la moartea rapidă a locuitorilor acestuia.

 

Alegerea acvariului potrivit

Transformarea visului dvs. în realitate începe cu alegerea acvariului potrivit. Este important să determinați dimensiunea corectă în funcție de nevoile viitorilor locuitori. De obicei, se recomandă 1 litru de apă pentru fiecare centimetru de lungime a peștilor. Determinarea volumului acvariului depinde, de asemenea, de alegerea speciilor de pești care vor locui în corpul dvs. artificial de apă.

 

Atunci când cumpărați un acvariu, este important să luați în considerare amplasarea acestuia în apartament. Asigurați-vă că determinați unde va fi amplasat, cum vor fi conectate filtrul, sistemul de iluminat și aeratorul. Amintiți-vă că locul de instalare a acvariului nu trebuie să fie expus la lumina directă a soarelui pentru a evita consecințele negative pentru apă și pești.

 

În ceea ce privește dimensiunea acvariului, în cele mai multe cazuri, regula de bază este adevărată: cu cât mai mare, cu atât mai bine. Acvariile mai mari oferă un mediu mai stabil pentru pești și necesită o curățare mai puțin frecventă în comparație cu acvariile mai mici. În ceea ce privește forma, sunt de preferat acvariile dreptunghiulare, deoarece formele rotunjite pot distorsiona vizibilitatea obiectelor din interiorul acvariului, ceea ce poate cauza stres pentru pești.

 

Selectarea peștilor

Există mai mulți factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când cumpărați pește:

 

Mărimea. Speciile mari vor menține micii locuitori într-o stare de stres, așa că alegerea peștilor ar trebui să se facă în funcție de mărime (mic cu mic, mare cu mare).

 

Temperamentul. Locuitorii mobili trebuie să se stabilească cu aceiași vecini activi, și invers.

 

Teritoriu. Există locuitori de acvariu care au nevoie de mult spațiu personal. Ei își protejează în mod activ teritoriul și sunt capabili să provoace daune vecinilor.

 

Păstrarea împreună a peștilor prădători cu specii pașnice este posibilă numai dacă indivizii pașnici sunt mai mari decât ei în dimensiune.

 

Dacă peștele are o coadă lungă și aripioare, atunci vecinii săi pot fi doar locuitori calmi care nu îi vor mușca.

 

Dacă peștii sunt relativ compatibili, ei se vor simți bine dacă viața lor va fi la niveluri diferite ale rezervorului.

 

Instrucțiuni pentru îngrijirea peștilor de acvariu

Crescătorul începător ar trebui să cunoască câteva reguli simple pentru îngrijirea locuitorilor de acvariu și să efectueze următoarele acțiuni în timp util:

 

controlați temperatura, nivelul de oxigen și duritatea apei din acvariu (în mod constant);

 

schimbați apa în proporție de 20-30% din volumul total (în fiecare săptămână);

 

curățați filtrele, compresele și elementele decorative (în fiecare lună);

 

curățați solul și sticla (la nevoie);

 

monitorizați locuitorii acvariului pentru simptome de boală (în permanență);

 

replantați plante noi, îndepărtați plantele crescute în exces și deteriorate (după caz).

 

Selectarea alimentelor

Hrana pentru locuitorii acvariului este de următoarele tipuri:

 

artificială uscată - produsă sub formă de fulgi, chipsuri, inele sau pelete, selectate ținând cont de structura gurii locuitorului acvariului;

 

naturale - hrană vie congelată sau gelificată (molii, calamari, creveți, creveți, daphnia, râme, carne tocată și pește);

 

suplimentele sunt suplimente de vitamine care ajută la menținerea unei colorații strălucitoare și a unor înotătoare sănătoase.

 

Frecvența de hrănire a peștilor de acvariu adulți - de 1-2 ori, a peștilor tineri - de 4-5 ori pe zi. Este necesar să se determine cu competență dozajul, deoarece excesul de hrană care rămâne în alimentator, poluează apa și favorizează înmulțirea bacteriilor. În plus, se acumulează amoniac, care este letal pentru locuitorii subacvatici. În plus, peștii supraalimentați se îngrașă, se îmbolnăvesc și se reproduc prost.

 

Îngrijirea echipamentului de acvariu

Aerator. Apa din acvariu trebuie să fie îmbogățită cu oxigen, adică aerată. Atunci când inspectați aparatul, trebuie să acordați atenție atomizorului, pe care se pot acumula depuneri bacteriene sau de calciu. Aceste acumulări trebuie îndepărtate. În cazul în care nu sunt îndepărtate, atomizorul va trebui să fie înlocuit. Atunci când verificați aeratorul, acordați atenție furtunurilor conductelor de aer și diafragmei de cauciuc din interiorul pompei. În fiecare lună trebuie să curățați supapele de aer, iar la fiecare șase luni acestea se înlocuiesc.

 

Filtru de purificare a apei. Poate fi extern (pentru acvarii de 200 sau mai mulți litri) și intern (pentru acvarii mici). Un filtru înfundat contribuie la concentrația de substanțe nocive în apă. Acesta trebuie spălat, dar numai în apă de acvariu, pentru a nu perturba echilibrul bacteriilor. Buretele trebuie, de asemenea, curățat și schimbat periodic (de 2 ori pe lună).

 

Dispozitive de iluminat. Pentru iluminarea acvariului se folosesc lămpi de lumină naturală, precum și lămpi cu economie de energie, a căror putere nu depășește 25 de wați. Funcționarea constantă a dispozitivului duce la o scădere a intensității fluxului luminos. Schimbați-le aproximativ o dată la șase luni.

 

Termometru și încălzitor. Aceste dispozitive ajută la controlul și menținerea nivelului de temperatură în acvariu.

Alegerea protecției potrivite împotriva căpușelor

Plimbările de vară cu animalele de companie preferate pot fi periculoase din cauza căpușelor. Paraziții reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătate, deoarece sunt purtătoare de encefalită, anaplasmoză, babesioză, ehrlichioză și altele. Dacă aveți un animal de companie, atunci odată cu sosirea căldurii este necesar să aveți grijă de protecția acestuia împotriva căpușelor. Vă spunem despre cele mai eficiente și eficace modalități.

 

Ce soluții există?

Mijloacele de protecție împotriva paraziților sunt împărțite în trei categorii:

  • repelente ( respingătoare) - componentele active resping paraziții în stadiul de contact cu blana, împiedicându-i să pătrundă în piele;
  • insectoacaricide (de contact) - ucid acarienii care au apărut pe piele sau în blană;
  • insecticid-repellent (universal) - includ mai multe substanțe active care resping și distrug simultan paraziții.

 

Repelentele insecticide sunt considerate cele mai eficiente produse în prezent. Nu toate căpușile reacționează în același mod la componentele conținute în repelenți. Unii paraziți pot rezista la acțiunea substanțelor insecticide timp de până la 48 de ore. În acest timp, acarianul poate ajunge în siguranță la nivelul pielii.

 

Care este cea mai bună alegere pentru protecție?

Protecția pisicilor și a câinilor are întotdeauna ca scop eliminarea contactului dintre parazit și animal. Mijloacele sunt prezentate sub diferite forme.

 

Picăturile de pe vîrf

Acesta este remediul cel mai comod și mai simplu. Se aplică pe carâmb, în zona dintre omoplați. Este important să se aleagă un loc la care animalul nu va ajunge. Dar picăturile au câteva dezavantaje semnificative:

  • sunt toxice dacă intră în contact cu pielea deteriorată sau cu membranele mucoase;
  • au nevoie de patru săptămâni pentru a-și face efectul;
  • își încetează efectul dacă intră în contact cu apa.