Blog
La ce vârstă ar trebui să schimbi hrană pentru căței?
25 Jul 2022

Destul de des, crescătorii își antrenează cățelușii pentru produse la preț mic, mai ales dacă au un așternut mare de căței. Înțărcarea cățeilor poate fi costisitoare, așa că forța motrice din spatele alegerilor lor alimentare poate fi prețul mai degrabă decât calitatea alimentelor (aceasta nu este o critică la adresa niciunui crescător, ci doar o observație a sutelor de noi proprietari de căței). Sau poate că și-au ales marca pentru că este bine cunoscută și se vinde bine (nu vă lăsați păcăliți de marketing strigător, uitați-vă ÎNTOTDEAUNA la eticheta ingredientelor).

 

În calitate de nou proprietar de cățel, vei căuta să-i oferi cățelușului tău cel mai bun început în viață, așa că probabil vei dori să te gândești să-ți schimbi hrană. Dar CÂND și LA CE VÂRSTE se poate face acest lucru?

 

Răspuns simplu: imediat. Nu există niciun motiv să așteptați dacă doriți să faceți modificări. (Dacă cățelul vine acasă mulțumit de hrană pe care crescătorul ți-a dat-o, poți folosi hrană pentru câteva zile până când cățelul se instalează în noua sa casă, dar aceasta este o alegere personală.)

 

Prima întrebare pe care o punem este: ce fel de dietă vrei să folosești? Vrei să te ții de alimente granulate sau preferi dietele naturale? Acest lucru are de-a face cu modul în care este realizat „comutatorul”, așa că este important să luați în considerare opțiunile din timp.

 

Alimente granulate.

 

Dacă doriți să treceți la o nouă croșetă, vă recomandăm să treceți treptat pe parcursul unei săptămâni. Zilele 1 și 2: Se amestecă un sfert din alimentul nou cu alimentul vechi, Zilele 3 și 4, se amestecă jumătate din alimentul nou cu alimentul vechi, Zilele 5 și 6 amestecă trei sferturi din alimentul nou cu alimentul vechi, iar în ziua 7 începe mâncarea nouă.

 

Burticile cățeilor sunt deosebit de imature și sensibile. Dacă faci o tranziție imediată, îți poate deranja cu ușurință digestia și puiul tău ar putea avea diaree, așa că fă-ți timp.


 

Dieta naturala.

 

Hrănirea cu alimente crude - necesită o abordare și un studiu integrat, dar pe scurt, puteți trece imediat la ea. Nu trebuie să faci o tranziție treptată de la granulat la crud. Vă recomandăm să dați ultima masă a nopții și apoi să începeți cu alimente naturale a doua zi dimineața, dar a învăța despre dietele naturale este o necesitate absolută. Discutați cu un specialist în tranziție. Este important să menții o dietă echilibrată, care să ofere animalului tău toți nutrienții necesari.

Articole similare
28 Dec 2022
Topul raselor de câini pe care să le ții într-un apartament

În copilărie, aproape toți am visat să avem un câine cu care să ne plimbăm și cu care să ne distrăm. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, pe lângă dorință, ne dăm seama și că este foarte responsabil să ne facem un nou prieten. Cei care locuiesc în apartamente mici au îndoieli, deoarece lipsa unui spațiu de locuit mare și a unei zone închise îi poate face să se simtă inconfortabil. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă fie teamă să luați un cățeluș, deoarece există rase care sunt bine adaptate pentru a trăi în apartament, iar cele mai bune dintre ele sunt:

 

  1. Chihuahua este cel mai mic câine din lume, foarte ușor de mâncat, cu plimbări scurte, ușor de suportat și bine echilibrat.
  2. Pug este considerat una dintre cele mai de succes rase pentru casele mici. Se adaptează la ritmul de viață al stăpânilor lor și nu necesită plimbări frecvente. Principalul lucru este să le supravegheați mâncarea.
  3. York Terrier este o rasă de câine foarte căutată, inteligentă, simpatică și ușor de dresat. Rareori provoacă alergii.
  4. Caniche este o rasă de câine care și-a câștigat titlul de unul dintre cei mai inteligenți și afectuoși câini. Nu pierd prea mult păr și nu au un miros specific, iar pudelii sunt prietenoși cu alte animale de companie.
  5. Crescut inițial ca rasă de luptă, Bulldogul francez s-a adaptat bine la viața urbană. Câini foarte vioi și activi, capabili să-și apere stăpânii.
  6. Terrierul de jucărie este o rasă de câine de talie mică ușor de întreținut, care poate fi învățat cu ușurință să folosească litiera. Animale devotate și ascultătoare, cu un sunet de lătrat.
  7. Maltezul este o rasă de câine ornamental care este ușor de dresat. Un companion excelent care își va aștepta cu răbdare stăpânul de la serviciu.
  8. Labrador Retrieverul este o rasă de talie mare care nu simte disconfortul de a trăi în spații aglomerate. Sunt foarte cuminți, inteligenți și loiali. Își încarcă pozitivitatea față de toți membrii familiei și sunt foarte atașate de copii.

 

Indiferent de rasa pe care o alegeți, nu uitați că fiecare animal are nevoie de îngrijire și atenție specială. Asigurați-vă că câinele dvs. are parte de mult timp, deoarece este un membru valoros al familiei. Magazinul de animale Zoomania vă va ajuta să îi oferiți animalului dumneavoastră de companie îngrijirea și alimentația corespunzătoare. Aici veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a vă menține câinele hrănit, sănătos și fericit!
 

7 Oct 2022
Cum să împrietenești două pisici?

Prietenia, nu se poate răzui.

Cu o virgulă unu nu pot exista alte opțiuni. 

 

Dacă aveți deja o pisică în casă și vă decideți să luați încă una, trebuie să vă asigurați că acestea devin prietene. Un set de reguli întocmit de zoologi experimentați și iubitori de pisici care toarce.

 

Veți fi foarte norocoși dacă animalele de companie au un temperament asemănător și dacă nu le deranjează să coexiste împreună. Dar, uneori, între pisici pot apărea resentimente, spaime, competiție sau concurență pentru teritoriu, jucării, hrană sau atenția proprietarului. 

 

Acțiunea corectă a proprietarului poate aduce două pisici împreună. Acest lucru necesită o înțelegere a psihologiei animalelor de companie, răbdare și preocupare pentru sentimentele atât ale primului animal de companie, cât și ale celui nou venit.  

 

Ce ar trebui să facă o persoană?

 

El ar trebui să îi demonstreze pisicii mai în vârstă că rolul său în casă este prioritar. Pisica nou-venită trebuie să aibă timp să se obișnuiască cu noul mediu. Și este important să observăm îndeaproape comportamentul ambelor animale. 

 

Pentru a ajuta la accelerarea procesului de aclimatizare și adaptare, puteți încerca să amestecați mirosurile cu o cârpă uscată. Mângâiați labele, boturile și organele genitale ale noului venit și ale celui mai vechi. Acest lucru poate atenua agresivitatea. 

 

Dar o bătaie poate avea loc în continuare. Este recomandabil să se taie cu prudență ghearele. În acest fel, vor fi mai puține răniri. În cazul unei bătăi, nimeni nu ar trebui să fie pedepsit. Acest lucru nu va face decât să agraveze situația. 

 

Spațiul personal este un punct important în procesul de obișnuire a celor două pisici una cu cealaltă. Fiecare pisică ar trebui să aibă un loc privat. Acesta este un loc ales de ea însăși. Treaba ta nu este să o deranjezi.

 

Așternuturi, toalete, boluri - fiecare animal de companie ar trebui să aibă așternut propriu. 

 

Atenția și afecțiunea ar trebui să fie distribuite în mod egal între animalele de companie. Mai ales primul animal de companie nu trebuie să devină gelos și resentimentar. Ar trebui să vă jucați cu pisicile separat pentru prima dată. Pe măsură ce se obișnuiesc unul cu celălalt, vă puteți juca cu ei în același timp. 

 

Suntem responsabili pentru ceea ce am îmblânzit. Decizia de a lua un alt animal de companie ar trebui să fie una deliberată. Coexistența a două pisici pe același teritoriu va fi amuzantă și veselă doar dacă alegeți tactica potrivită încă din prima zi în care animalele se întâlnesc. 

26 Jul 2021
Cum să schimbați corect dieta animalelor de companie.

Recunoașteți semnele că este timpul să schimbați hrană.

 

Alergiile la animalele de companie sunt periculoase, deoarece pot apărea chiar dacă hrăniți animalul de companie cu aceeași mâncare de ani de zile. Știm că după ce folosim același tip de hrană (sursă de proteine) pentru o perioadă lungă de timp, unii câini și pisici (deși nu la fel de des) pot dezvolta sensibilitate sau incapacitate de a digera proteina. Acest lucru se poate manifesta ca probleme gastro-intestinale persistente și / sau mâncărime și erupții cutanate.

 

Dacă observați aceste semne, identificați problema. Când se suspectează alergii sau sensibilități, standardul aur este „hrănirea prin excludere”, eliminarea anumitor ingrediente pentru a determina care ingredient sau ingrediente anume provoacă reacția imună. Primul pas este să schimbați sursa de proteine (hrană)/. Dar, în primul rând, este important să contactați un specialist pentru sfaturi mai detaliate.

 

Introduceți încet nouă dietă a animalului de companie.

 

Dacă decideți să vă schimbați hrană pentru animale de companie, faceți-o încet și treptat. Trebuie să fie într-adevăr un proces deliberat. Începeți prin amestecarea a 3/4 din hrană veche cu 1/4 din hrană nouă pentru o perioadă de la o săptămână până la 10 zile. Creșteți treptat cantitatea de hrană nouă și reduceți cantitatea de hrană veche.

 

Dacă animalul dvs. de companie demonstrează semne de îmbunătățire la o nouă dietă, se recomandă să rămâneți la unul sau două tipuri de hrană, mai degrabă decât să introduceți noi amestecuri de aceeași marcă. În acest fel, dacă apar probleme în viitor, veți avea în continuare posibilitatea de a alege alte opțiuni de hrană cu produsele de aceeași marcă.


 

22 Feb 2024
CUPA PURINA | 2024

Asociația Felină din Moldova "Felis Moldova" vă invită cu drag să participați la cea de-a XIX-XX-a Expoziție Felină Internațională Licențiată FIFe 9-10 martie 2024, "PURIN'S CUP - 2024", care va avea loc la Chișinău (Republica Moldova).
Locul de desfășurare: ARENA-CHIȘINĂU, Calea Orheiului str. Chișinău 130, Chișinău, Republica Moldova.
Sponsor general al expoziției brandului Purina.

 

Sunt invitați jurații:
Dna Helena Wittwer - toate rasele (CH)
Dna Olga Komissarova - toate rasele (EE)
Doamna Tatyana Moraru-Puranen - 3, 4 cat. (FI)

Înscrierile sunt acceptate până la 1 martie 2024, online https://www.felismoldova.org/account/add-new tel.: +373-69150407 (Viber).
Cererea se consideră acceptată dacă ați primit o confirmare pe adresa de e-mail indicată.
Cererile nu sunt acceptate la expoziție.
La expoziție participă animalele care nu au vârsta mai mică de 4 luni și sunt înregistrate în catalog. Cei care încalcă regulile expoziției vor fi descalificați din expoziție, iar rezultatele lor vor fi anulate.
Organizatorul își rezervă dreptul de a nu accepta o cerere fără a oferi niciun motiv.

 

Cerințe veterinare:
Vaccinările împotriva bolilor virale și a rabiei cu 1-11 luni înainte de expoziție sunt obligatorii.
Certificatul veterinar F-1 pentru animalele nerezidente este obligatoriu.
Cei care doresc să fie stewarzi trebuie să se înscrie până cel târziu la 25 februarie.

 

Informații detaliate la tel:
+373-77829749(Viber, WhatsApp)
+373-69117457(Viber, WhatsApp)
+ 373-69235006 (Viber, WhatsApp)


Hotel pentru cazare cu pisici: www.hotel-cosmos.com