Blog
Ce ar fi putut cauza schimbarea comportamentului pisicii în privința litierei?
22 May 2023

Pisicile sunt, de obicei, animale foarte îngrijite și preferă să folosească litiera pentru a-și satisface nevoile urinare. Cu toate acestea, uneori, ele își pot schimba brusc comportamentul și nu mai merg la litieră.


1. Schimbarea spațiului sau a tipului de litieră: Pisicile se obișnuiesc adesea cu un anumit spațiu și cu un anumit tip de litieră. Dacă îi schimbați brusc locația sau schimbați conținutul litierei, acest lucru poate fi stresant pentru pisică și o face mai puțin atractivă pentru ea. Încercați să readuceți tava în poziția inițială sau să schimbați tipul de umplutură și vedeți cum se schimbă comportamentul pisicii.

2. Stresul și anxietatea: Pisicile sunt sensibile la schimbările din mediul lor și pot răspunde la stres prin schimbarea comportamentului lor. Schimbările din casă, animalele sau oamenii noi, zgomotul sau mutarea mobilei pot deveni o sursă de stres pentru pisică și o pot determina să refuze să folosească litiera. Încercați să creați o atmosferă calmă și familiară pentru pisică, oferindu-i un spațiu de retragere și introducându-i treptat litiera.

3 Nepotrivire între așteptări și preferințe: Fiecare pisică are preferințe diferite în ceea ce privește litiera. Unora le plac litierele deschise, altora le plac litierele închise. Unele preferă o anumită dimensiune sau un anumit tip de litieră.

Articole similare
5 Apr 2023
O selecție de vitamine pentru animalele de companie

Cu toții ne dorim ca animalele noastre de companie să fie sănătoase și active și nu este un secret că acest lucru depinde de o serie de factori. Aceștia includ o alimentație bună, vizite regulate la veterinar, vaccinări și, bineînțeles, măsuri preventive pentru a menține sau îmbunătăți bunăstarea animalului dumneavoastră de companie. Acest lucru include administrarea de vitamine.

 

Deși hrana specializată pentru animale de companie este echilibrată și conține o întreagă gamă de suplimente de vitamine și minerale, există anumite perioade în viața unui animal de companie când necesarul de vitamine crește. Acestea includ sarcina și alăptarea, boala și convalescența, creșterea activă sau etapa de îmbătrânire și perioada postoperatorie. În cazul în care dieta pisicii sau a câinelui este formată doar din hrană naturală, suplimentarea cu vitamine este obligatorie. 

 

Fiecare vitamină și mineral are un obiectiv specific, iar complexele lor pot fi împărțite în 3 grupe mari:
- Fortificarea generală - complexe de vitamine și minerale pentru fiecare zi, care includ în mod necesar vitaminele A, C, D, grupul de vitamine B, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, seleniu, cupru, fier, zinc. Se adaugă la rația zilnică de hrană ca supliment vitaminic pentru menținerea sănătății și întărirea imunității animalului.
- Corectiv - complex de vitamine pentru animalele sterilizate, îmbătrânite și emaciate, care au probleme de sănătate, înrăutățirea calității părului și a dinților.
- Emergency - un complex vitaminic eficient, care trebuie administrat în cazuri excepționale: stres sever, infecții grave și epidemii.

 

Este important de reținut că suplimentarea cu vitamine și minerale trebuie să fie întotdeauna coordonată cu medicul veterinar. Acesta va evalua starea de sănătate a animalului de companie, va selecta ingredientele potrivite și dozajul corect. Ei bine, le puteți cumpăra de la magazinul de animale ZooMania. Există o gamă imensă de complexe de vitamine și minerale, inclusiv cele de la faimoasa companie olandeză Beaphar. Printre produsele Beaphar se numără și tratația vitaminică Doggys Junior, care este o completare ideală pentru dieta zilnică a unui cățeluș.  Suplimentarea cu Top 10 Multi Vitamin asigură vitalitatea pisicilor, dezvoltă rezistența și stimulează condiția fizică. Complexul de vitamine B pentru pisici, câini, rozătoare, iepuri, dihori și păsări. Previne tulburările metabolice la pisici și păsări și favorizează funcționarea normală a sistemului nervos.

Nu uitați să aveți grijă de sănătatea animalului dvs. de companie și întrebați medicul veterinar despre complexul de vitamine și minerale de care are nevoie în această etapă a vieții sale. Vino apoi la magazinul ZooMania și vom alege tot ce ai nevoie pentru ca prețiosul tău prieten cu patru picioare să fie mereu sănătos și jucăuș. Vă așteptăm cu drag în Chișinău, str. Codrilor 16 (Depo Construct, butic 23) sau în magazinul nostru online: https://zoomania.md

25 Jul 2022
La ce vârstă ar trebui să schimbi hrană pentru căței?

Destul de des, crescătorii își antrenează cățelușii pentru produse la preț mic, mai ales dacă au un așternut mare de căței. Înțărcarea cățeilor poate fi costisitoare, așa că forța motrice din spatele alegerilor lor alimentare poate fi prețul mai degrabă decât calitatea alimentelor (aceasta nu este o critică la adresa niciunui crescător, ci doar o observație a sutelor de noi proprietari de căței). Sau poate că și-au ales marca pentru că este bine cunoscută și se vinde bine (nu vă lăsați păcăliți de marketing strigător, uitați-vă ÎNTOTDEAUNA la eticheta ingredientelor).

 

În calitate de nou proprietar de cățel, vei căuta să-i oferi cățelușului tău cel mai bun început în viață, așa că probabil vei dori să te gândești să-ți schimbi hrană. Dar CÂND și LA CE VÂRSTE se poate face acest lucru?

 

Răspuns simplu: imediat. Nu există niciun motiv să așteptați dacă doriți să faceți modificări. (Dacă cățelul vine acasă mulțumit de hrană pe care crescătorul ți-a dat-o, poți folosi hrană pentru câteva zile până când cățelul se instalează în noua sa casă, dar aceasta este o alegere personală.)

 

Prima întrebare pe care o punem este: ce fel de dietă vrei să folosești? Vrei să te ții de alimente granulate sau preferi dietele naturale? Acest lucru are de-a face cu modul în care este realizat „comutatorul”, așa că este important să luați în considerare opțiunile din timp.

 

Alimente granulate.

 

Dacă doriți să treceți la o nouă croșetă, vă recomandăm să treceți treptat pe parcursul unei săptămâni. Zilele 1 și 2: Se amestecă un sfert din alimentul nou cu alimentul vechi, Zilele 3 și 4, se amestecă jumătate din alimentul nou cu alimentul vechi, Zilele 5 și 6 amestecă trei sferturi din alimentul nou cu alimentul vechi, iar în ziua 7 începe mâncarea nouă.

 

Burticile cățeilor sunt deosebit de imature și sensibile. Dacă faci o tranziție imediată, îți poate deranja cu ușurință digestia și puiul tău ar putea avea diaree, așa că fă-ți timp.


 

Dieta naturala.

 

Hrănirea cu alimente crude - necesită o abordare și un studiu integrat, dar pe scurt, puteți trece imediat la ea. Nu trebuie să faci o tranziție treptată de la granulat la crud. Vă recomandăm să dați ultima masă a nopții și apoi să începeți cu alimente naturale a doua zi dimineața, dar a învăța despre dietele naturale este o necesitate absolută. Discutați cu un specialist în tranziție. Este important să menții o dietă echilibrată, care să ofere animalului tău toți nutrienții necesari.

26 Jul 2021
Cum să schimbați corect dieta animalelor de companie.

Recunoașteți semnele că este timpul să schimbați hrană.

 

Alergiile la animalele de companie sunt periculoase, deoarece pot apărea chiar dacă hrăniți animalul de companie cu aceeași mâncare de ani de zile. Știm că după ce folosim același tip de hrană (sursă de proteine) pentru o perioadă lungă de timp, unii câini și pisici (deși nu la fel de des) pot dezvolta sensibilitate sau incapacitate de a digera proteina. Acest lucru se poate manifesta ca probleme gastro-intestinale persistente și / sau mâncărime și erupții cutanate.

 

Dacă observați aceste semne, identificați problema. Când se suspectează alergii sau sensibilități, standardul aur este „hrănirea prin excludere”, eliminarea anumitor ingrediente pentru a determina care ingredient sau ingrediente anume provoacă reacția imună. Primul pas este să schimbați sursa de proteine (hrană)/. Dar, în primul rând, este important să contactați un specialist pentru sfaturi mai detaliate.

 

Introduceți încet nouă dietă a animalului de companie.

 

Dacă decideți să vă schimbați hrană pentru animale de companie, faceți-o încet și treptat. Trebuie să fie într-adevăr un proces deliberat. Începeți prin amestecarea a 3/4 din hrană veche cu 1/4 din hrană nouă pentru o perioadă de la o săptămână până la 10 zile. Creșteți treptat cantitatea de hrană nouă și reduceți cantitatea de hrană veche.

 

Dacă animalul dvs. de companie demonstrează semne de îmbunătățire la o nouă dietă, se recomandă să rămâneți la unul sau două tipuri de hrană, mai degrabă decât să introduceți noi amestecuri de aceeași marcă. În acest fel, dacă apar probleme în viitor, veți avea în continuare posibilitatea de a alege alte opțiuni de hrană cu produsele de aceeași marcă.


 

27 Jul 2021
Cum să alegi hrană potrivită pentru animalul tău de companie.

Alegerea dietei potrivite pentru animalul de companie este importantă pentru sănătatea și bunăstarea sa generală.

 

Animalele de companie sunt membri importanți ai familiei noastre. Ei ne iubesc necondiționat și se bazează complet pe noi. Unele dintre nevoile lor sunt evidente - de exemplu, timp suficient pentru joc.

 

Dar atunci când vine vorba de stabilirea dietei potrivite, alegerea hranei pentru câini sau pisici, situația devine din ce în ce mai confuză datorită multitudinii de opțiuni de pe piață.

 

Când intri într-un magazin de produse pentru animale de companie, este copleșitor. Numai anul trecut, au fost lansate 1.500 de alimente noi pentru animale de companie.

 

Lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți dieta potrivită pentru animalul de companie la ZooMania. Iată câțiva factori importanți de luat în considerare atunci când alegeți o dietă potrivită pentru prietenul dvs. cu patru picioare.

 

Faceți-vă cercetările.

 

Internetul este o resursă utilă, puteți găsi informații la orice tema, dar asigurați-vă că informațiile pe care le obțineți despre hrană pentru animale de companie provin dintr-o sursă de încredere. Producătorii de renume de hrană pentru animale sunt afiliați asociațiilor de control al alimentelor. Proprietarii de animale de companie își pot cerceta și pot găsi adevărata definiție a majorității ingredientelor și pot afla mai multe despre modul în care hrană pentru animale le va afecta sănătatea.

 

Luați în considerare o dietă cu ingrediente limitate.

 

Vorbind despre ingrediente, dacă vă este greu să vă dați seama ce este de fapt în hrană animalului de companie, ar putea fi timpul să treceți la o dietă care nu suferă la fel de multă procesare.

 

Cu cât dieta este mai moale pentru sistemul digestiv al animalului de companie, cu atât este mai puțin probabil să declanșeze un răspuns imun care poate duce la inflamatii.

 

Multe alimente pentru animale de companie vândute la ZooMania sunt fabricate cu ingrediente premium.