Blog
Despre marca purina.
25 Oct 2021

Purina este o companie americană cu o istorie lungă, cunoscută în întreaga lume pentru calitatea produselor sale.

 

Purina crede că oamenii și animalele de companie sunt mai bune împreună. Și aceasta este adevărat, din momentul în care omul primitiv a hrănit un lup sălbatic cu un os, viața noastră s-a schimbat spre bine, în mare parte datorită animalelor de companie. În zilele noastre, animalele de companie au devenit un atribut al confortului casei și parte a familiei. Înțelegând această dragoste, specialiștii Purina tind să ofere produsele meritate de animale de companie.

 

În momentul fondării în 1894, Purina era un pionier în industrie, creând și popularizând noi tipuri de furaje avansate. În multe aspecte, specialiștii Purina, conduși de o iubire a animalelor de companie și bazați pe cercetări științifice, au creat alimentele uscate și umede pe care le vedem în supermarketurile moderne.

În prezent, Purina este pe lista liderilor din industrie. În mare măsură datorind spiritului cercetător și aventuros, pe care l-a păstrat în decursul devenirii sale a unui lider pe piață.

 

Purina nu tinde să corespundă standardelor, ea le depășește. Poate nu ați știut, dar cerințele internaționale de calitatea hranei pentru animale sunt mult mai stricte decât cele a produselor alimentare pentru oameni. Mâncarea pentru animale face, aproape 100% din dieta lor, și este important să primească toți nutrienții necesari. Pentru Purina, standardele sunt doar punctul incipient, majoritatea produselor depășesc standardele. Specialiștii Purina sunt mândri că mâncarea lor ajută animalele de companie să ducă viața la maxim și îi încântă proprietarii.


 

Articole similare
28 Dec 2022
Topul raselor de câini pe care să le ții într-un apartament

În copilărie, aproape toți am visat să avem un câine cu care să ne plimbăm și cu care să ne distrăm. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, pe lângă dorință, ne dăm seama și că este foarte responsabil să ne facem un nou prieten. Cei care locuiesc în apartamente mici au îndoieli, deoarece lipsa unui spațiu de locuit mare și a unei zone închise îi poate face să se simtă inconfortabil. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă fie teamă să luați un cățeluș, deoarece există rase care sunt bine adaptate pentru a trăi în apartament, iar cele mai bune dintre ele sunt:

 

  1. Chihuahua este cel mai mic câine din lume, foarte ușor de mâncat, cu plimbări scurte, ușor de suportat și bine echilibrat.
  2. Pug este considerat una dintre cele mai de succes rase pentru casele mici. Se adaptează la ritmul de viață al stăpânilor lor și nu necesită plimbări frecvente. Principalul lucru este să le supravegheați mâncarea.
  3. York Terrier este o rasă de câine foarte căutată, inteligentă, simpatică și ușor de dresat. Rareori provoacă alergii.
  4. Caniche este o rasă de câine care și-a câștigat titlul de unul dintre cei mai inteligenți și afectuoși câini. Nu pierd prea mult păr și nu au un miros specific, iar pudelii sunt prietenoși cu alte animale de companie.
  5. Crescut inițial ca rasă de luptă, Bulldogul francez s-a adaptat bine la viața urbană. Câini foarte vioi și activi, capabili să-și apere stăpânii.
  6. Terrierul de jucărie este o rasă de câine de talie mică ușor de întreținut, care poate fi învățat cu ușurință să folosească litiera. Animale devotate și ascultătoare, cu un sunet de lătrat.
  7. Maltezul este o rasă de câine ornamental care este ușor de dresat. Un companion excelent care își va aștepta cu răbdare stăpânul de la serviciu.
  8. Labrador Retrieverul este o rasă de talie mare care nu simte disconfortul de a trăi în spații aglomerate. Sunt foarte cuminți, inteligenți și loiali. Își încarcă pozitivitatea față de toți membrii familiei și sunt foarte atașate de copii.

 

Indiferent de rasa pe care o alegeți, nu uitați că fiecare animal are nevoie de îngrijire și atenție specială. Asigurați-vă că câinele dvs. are parte de mult timp, deoarece este un membru valoros al familiei. Magazinul de animale Zoomania vă va ajuta să îi oferiți animalului dumneavoastră de companie îngrijirea și alimentația corespunzătoare. Aici veți găsi tot ce aveți nevoie pentru a vă menține câinele hrănit, sănătos și fericit!
 

25 Oct 2021
3 avantaje de a avea doi câini sau două pisici.

Dacă stați cu gândul să cumpărați o pisică sau un câine, poate cumpărați o pereche. Îngrijirea a două sau mai multe animale de companie va necesita muncă suplimentară, dar veți primi o recompensă multiplă dacă oferiți la doi câini sau două pisici o casă nouă. Dacă aveți un animal care se bucură de compania altuia, acest lucru poate fi un avantaj benefic atât pentru dvs. cât și pentru animalul dvs. Se pot bucura reciproc, iar nouă lor familie va beneficia, de armonia relației lor.

 

1. Împreună nu vor fi singuri și plictisiți.

 

Există avantaje evidente de a avea două animale de companie în același timp. Animalele de companie vor avea ocazia să comunice și să se joace împreună, ceea ce înseamnă că nu se vor plictisi dacă dormiți sau lucrați. Nu vor fi niciodată singuri, decât atunci când ei înșiși își doresc acest lucru. Două animale de companie înseamnă mai multă comunicare pentru membrii familiei. Fiecare animal de companie are propria personalitate, iar familia ta va fi bucuroasă să cunoască toată lumea ca persoană.

 

2. Dă-ți reciproc mai multă activitate și divertisment.

 

Pe lângă îmbunătățirea sănătății lor mentale, un partener poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea fizică a animalelor de companie. Pe măsură ce câinii și pisicile îmbătrânesc, lipsa exercițiilor fizice poate cauza diverse probleme medicale.

Animalele de companie se joacă adesea între ele. Acest lucru le oferă mult mai multă activitate decât în cazul în care sunt singuri. Când se joacă între ei, câinii cheltuie mai multă energie decât în orice joc cu oamenii. Același lucru este valabil și pentru pisici atunci când își exprimă instinctele de vânătoare în timp ce se joacă între ele.


 

3. Asigurarea unei conexiuni emoționale de-a lungul vieții

 

Dragostea pentru animalele de companie este un lucru minunat care ne umple casa de bucurie și confort. Nu este nimic mai bun decât să vezi cum animalele tale se îmbrățișează, se joacă unul cu celălalt, se îngrijesc unul pe celălalt și chiar rezolvă conflictele împreună, iubindu-se reciproc la fel de necondiționat precum își iubesc stăpânii .

 

Adoptarea unui al doilea câine sau a doua pisică în familia dvs. ar putea fi alegerea perfectă.


 

18 Aug 2023
Alegerea protecției potrivite împotriva căpușelor

Plimbările de vară cu animalele de companie preferate pot fi periculoase din cauza căpușelor. Paraziții reprezintă o amenințare serioasă pentru sănătate, deoarece sunt purtătoare de encefalită, anaplasmoză, babesioză, ehrlichioză și altele. Dacă aveți un animal de companie, atunci odată cu sosirea căldurii este necesar să aveți grijă de protecția acestuia împotriva căpușelor. Vă spunem despre cele mai eficiente și eficace modalități.

 

Ce soluții există?

Mijloacele de protecție împotriva paraziților sunt împărțite în trei categorii:

  • repelente ( respingătoare) - componentele active resping paraziții în stadiul de contact cu blana, împiedicându-i să pătrundă în piele;
  • insectoacaricide (de contact) - ucid acarienii care au apărut pe piele sau în blană;
  • insecticid-repellent (universal) - includ mai multe substanțe active care resping și distrug simultan paraziții.

 

Repelentele insecticide sunt considerate cele mai eficiente produse în prezent. Nu toate căpușile reacționează în același mod la componentele conținute în repelenți. Unii paraziți pot rezista la acțiunea substanțelor insecticide timp de până la 48 de ore. În acest timp, acarianul poate ajunge în siguranță la nivelul pielii.

 

Care este cea mai bună alegere pentru protecție?

Protecția pisicilor și a câinilor are întotdeauna ca scop eliminarea contactului dintre parazit și animal. Mijloacele sunt prezentate sub diferite forme.

 

Picăturile de pe vîrf

Acesta este remediul cel mai comod și mai simplu. Se aplică pe carâmb, în zona dintre omoplați. Este important să se aleagă un loc la care animalul nu va ajunge. Dar picăturile au câteva dezavantaje semnificative:

  • sunt toxice dacă intră în contact cu pielea deteriorată sau cu membranele mucoase;
  • au nevoie de patru săptămâni pentru a-și face efectul;
  • își încetează efectul dacă intră în contact cu apa.

 

20 Oct 2023
Cum să ai grijă de peștii de acvariu?

Mulți oameni visează să dețină un acvariu cu creaturi subacvatice colorate. Un acvariu este un mic ecosistem care găzduiește, pe lângă pești și plante, alge, ciuperci, moluște și bacterii. Cheia este echilibrarea acestor componente pentru a menține acvariul sănătos. Pentru a crea o lume subacvatică hipnotizantă chiar în apartamentul dumneavoastră, este important să aveți grijă în mod corespunzător de pești și de ceilalți locuitori ai acvariului. O atenție insuficientă acordată chiar și celor mai elementare reguli de îngrijire a acvariului poate duce la moartea rapidă a locuitorilor acestuia.

 

Alegerea acvariului potrivit

Transformarea visului dvs. în realitate începe cu alegerea acvariului potrivit. Este important să determinați dimensiunea corectă în funcție de nevoile viitorilor locuitori. De obicei, se recomandă 1 litru de apă pentru fiecare centimetru de lungime a peștilor. Determinarea volumului acvariului depinde, de asemenea, de alegerea speciilor de pești care vor locui în corpul dvs. artificial de apă.

 

Atunci când cumpărați un acvariu, este important să luați în considerare amplasarea acestuia în apartament. Asigurați-vă că determinați unde va fi amplasat, cum vor fi conectate filtrul, sistemul de iluminat și aeratorul. Amintiți-vă că locul de instalare a acvariului nu trebuie să fie expus la lumina directă a soarelui pentru a evita consecințele negative pentru apă și pești.

 

În ceea ce privește dimensiunea acvariului, în cele mai multe cazuri, regula de bază este adevărată: cu cât mai mare, cu atât mai bine. Acvariile mai mari oferă un mediu mai stabil pentru pești și necesită o curățare mai puțin frecventă în comparație cu acvariile mai mici. În ceea ce privește forma, sunt de preferat acvariile dreptunghiulare, deoarece formele rotunjite pot distorsiona vizibilitatea obiectelor din interiorul acvariului, ceea ce poate cauza stres pentru pești.

 

Selectarea peștilor

Există mai mulți factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când cumpărați pește:

 

Mărimea. Speciile mari vor menține micii locuitori într-o stare de stres, așa că alegerea peștilor ar trebui să se facă în funcție de mărime (mic cu mic, mare cu mare).

 

Temperamentul. Locuitorii mobili trebuie să se stabilească cu aceiași vecini activi, și invers.

 

Teritoriu. Există locuitori de acvariu care au nevoie de mult spațiu personal. Ei își protejează în mod activ teritoriul și sunt capabili să provoace daune vecinilor.

 

Păstrarea împreună a peștilor prădători cu specii pașnice este posibilă numai dacă indivizii pașnici sunt mai mari decât ei în dimensiune.

 

Dacă peștele are o coadă lungă și aripioare, atunci vecinii săi pot fi doar locuitori calmi care nu îi vor mușca.

 

Dacă peștii sunt relativ compatibili, ei se vor simți bine dacă viața lor va fi la niveluri diferite ale rezervorului.

 

Instrucțiuni pentru îngrijirea peștilor de acvariu

Crescătorul începător ar trebui să cunoască câteva reguli simple pentru îngrijirea locuitorilor de acvariu și să efectueze următoarele acțiuni în timp util:

 

controlați temperatura, nivelul de oxigen și duritatea apei din acvariu (în mod constant);

 

schimbați apa în proporție de 20-30% din volumul total (în fiecare săptămână);

 

curățați filtrele, compresele și elementele decorative (în fiecare lună);

 

curățați solul și sticla (la nevoie);

 

monitorizați locuitorii acvariului pentru simptome de boală (în permanență);

 

replantați plante noi, îndepărtați plantele crescute în exces și deteriorate (după caz).

 

Selectarea alimentelor

Hrana pentru locuitorii acvariului este de următoarele tipuri:

 

artificială uscată - produsă sub formă de fulgi, chipsuri, inele sau pelete, selectate ținând cont de structura gurii locuitorului acvariului;

 

naturale - hrană vie congelată sau gelificată (molii, calamari, creveți, creveți, daphnia, râme, carne tocată și pește);

 

suplimentele sunt suplimente de vitamine care ajută la menținerea unei colorații strălucitoare și a unor înotătoare sănătoase.

 

Frecvența de hrănire a peștilor de acvariu adulți - de 1-2 ori, a peștilor tineri - de 4-5 ori pe zi. Este necesar să se determine cu competență dozajul, deoarece excesul de hrană care rămâne în alimentator, poluează apa și favorizează înmulțirea bacteriilor. În plus, se acumulează amoniac, care este letal pentru locuitorii subacvatici. În plus, peștii supraalimentați se îngrașă, se îmbolnăvesc și se reproduc prost.

 

Îngrijirea echipamentului de acvariu

Aerator. Apa din acvariu trebuie să fie îmbogățită cu oxigen, adică aerată. Atunci când inspectați aparatul, trebuie să acordați atenție atomizorului, pe care se pot acumula depuneri bacteriene sau de calciu. Aceste acumulări trebuie îndepărtate. În cazul în care nu sunt îndepărtate, atomizorul va trebui să fie înlocuit. Atunci când verificați aeratorul, acordați atenție furtunurilor conductelor de aer și diafragmei de cauciuc din interiorul pompei. În fiecare lună trebuie să curățați supapele de aer, iar la fiecare șase luni acestea se înlocuiesc.

 

Filtru de purificare a apei. Poate fi extern (pentru acvarii de 200 sau mai mulți litri) și intern (pentru acvarii mici). Un filtru înfundat contribuie la concentrația de substanțe nocive în apă. Acesta trebuie spălat, dar numai în apă de acvariu, pentru a nu perturba echilibrul bacteriilor. Buretele trebuie, de asemenea, curățat și schimbat periodic (de 2 ori pe lună).

 

Dispozitive de iluminat. Pentru iluminarea acvariului se folosesc lămpi de lumină naturală, precum și lămpi cu economie de energie, a căror putere nu depășește 25 de wați. Funcționarea constantă a dispozitivului duce la o scădere a intensității fluxului luminos. Schimbați-le aproximativ o dată la șase luni.

 

Termometru și încălzitor. Aceste dispozitive ajută la controlul și menținerea nivelului de temperatură în acvariu.