Blog
De ce au nevoie câinii de jucării și cum să alegi care sunt disponibile la ZooMania
27 Jan 2023

Milioane de oameni din întreaga lume nu-și pot imagina viața fără un câine, pentru că un câine nu este doar un animal de companie, ci un membru al familiei cu drepturi depline, un prieten adevărat și loial care servește sincer și oferă zilnic dragoste și bucurie necondiționată. Cu toate acestea, atunci când ne luăm un câine trebuie să ne amintim că, pe lângă o alimentație și o îngrijire bună, câinele are nevoie de atenție constantă, plimbări și jocuri active. Nu este neobișnuit ca un câine să fie lăsat singur toată ziua, să se plictisească și să se distreze deteriorând mobila, pantofii și alte obiecte de uz casnic. Pentru a preveni acest lucru, jucăriile speciale pot fi de ajutor. Nu numai că îl vor ține ocupat în timp ce este plecat, dar îl vor ajuta și să se dezvolte mental și fizic:

 

- Să-l menținem în formă. Îl puteți lua la plimbare și puteți inventa tot felul de jocuri și activități, dezvoltând dexteritatea, rezistența și viteza de reacție.
- Stimularea activității cerebrale. Jocurile speciale pentru stimularea creierului îl țin pe câinele dumneavoastră ocupat mai mult timp, sporindu-i vigilența mentală și capacitatea de învățare.
- Sănătatea orală. Mușcatul solid întărește maxilarele și gingiile, determină o dentiție corectă și previne acumularea plăcii dentare.
- Reducerea stresului. Câinii, ca și oamenii, pot fi distrași de sentimentele de frică, tristețe și durere cu o jucărie preferată.
- Stabiliți o legătură între câine și proprietar. Jucându-vă împreună veți construi încrederea și o bună prietenie cu animalul dumneavoastră de companie.

 

În prezent, producătorii oferă jucării pentru diferite scopuri: jucării de mestecat, jucării moi, jucării de tracțiune, jucării de tragere, dulciuri, mingi, inele și Frisbee, ajutoare de antrenament, puzzle-uri și scârțâitoare. Alegerea ar trebui să se bazeze pe rasa și preferințele câinelui dumneavoastră, dar în toate cazurile, proprietarul trebuie să țină cont de faptul că jucăria nu trebuie să conțină părți mici și periculoase, trebuie să fie fabricată din materiale sigure și ecologice, să nu emită mirosuri neplăcute și să fie de cea mai bună calitate.

 

Dacă nu sunteți sigur cum să alegeți o jucărie pentru câinele dumneavoastră sau dacă sunteți în căutarea a ceva neobișnuit, vizitați ZooMania Pet Shop. Aici veți găsi tot felul de jucării pentru câini de rase mari și mici, realizate de mărci de renume mondial din materiale de înaltă calitate. Vă așteptăm la: Chișinău, str. Codrilor 16 (Depoul Construct, butic 23) sau în magazinul nostru https://zoomania.md/.

Fă-ți animalul de companie fericit cu ZooMania!

 

Articole similare
19 May 2023
De ce câinii rod și deteriorează mobila?

Câinii sunt animale de companie minunate și loiale, dar uneori pot reprezenta o provocare pentru conservarea mobilierului din casele noastre. Așadar, de ce încep câinii să mestece și să desfigureze mobila și cum puteți rezolva problema? Să ne uităm la câteva cauze posibile.

 

Lipsa de dresaj și comportament inadecvat: Dacă nu a fost dresat sau antrenat corespunzător, s-ar putea să nu realizeze că mestecatul mobilierului este nedorit. În acest caz, dresajul și recompensele pentru un comportament bun pot ajuta câinele să realizeze că există modalități alternative de a-și exprima energia și nevoia de a mesteca.

 

Lipsa de stimulare și de atenție: Dacă se simte neglijat sau ignorat, ar putea încerca să atragă atenția stăpânului său prin mestecarea mobilei. În astfel de cazuri, este important să îi acordați câinelui dvs. mult timp și atenție, să vă jucați cu el, iar câinii sunt animale de companie minunate și loiale, dar uneori pot reprezenta o provocare pentru întreținerea mobilierului din casa noastră. Așadar, de ce încep câinii să mestece și să strice mobila și cum putem rezolva problema? 

 

Plictiseală și plictiseală: Câinii sunt animale energice care au nevoie de stimulare fizică și mentală. Dacă este plictisit sau se confruntă cu un exces de energie, s-ar putea să își îndrepte atenția către mobilă și să înceapă să o mestece sau să o desfigureze. În acest caz, plimbările regulate, jocurile și exercițiile fizice ar trebui să îl ajute să își elibereze excesul de energie și să reducă șansele unui comportament distructiv.

 

Dezvoltarea dinților: Cățeii au nevoie să mestece și să ronțăie, în special în timpul procesului de înlocuire a dinților. Aceasta este o parte naturală a creșterii și dezvoltării lor. Oferirea de jucării și obiecte speciale pe care să le ronțăie cățelul va contribui la satisfacerea nevoii sale și îl va ține departe de mobilă.

20 Oct 2023
Cum să ai grijă de peștii de acvariu?

Mulți oameni visează să dețină un acvariu cu creaturi subacvatice colorate. Un acvariu este un mic ecosistem care găzduiește, pe lângă pești și plante, alge, ciuperci, moluște și bacterii. Cheia este echilibrarea acestor componente pentru a menține acvariul sănătos. Pentru a crea o lume subacvatică hipnotizantă chiar în apartamentul dumneavoastră, este important să aveți grijă în mod corespunzător de pești și de ceilalți locuitori ai acvariului. O atenție insuficientă acordată chiar și celor mai elementare reguli de îngrijire a acvariului poate duce la moartea rapidă a locuitorilor acestuia.

 

Alegerea acvariului potrivit

Transformarea visului dvs. în realitate începe cu alegerea acvariului potrivit. Este important să determinați dimensiunea corectă în funcție de nevoile viitorilor locuitori. De obicei, se recomandă 1 litru de apă pentru fiecare centimetru de lungime a peștilor. Determinarea volumului acvariului depinde, de asemenea, de alegerea speciilor de pești care vor locui în corpul dvs. artificial de apă.

 

Atunci când cumpărați un acvariu, este important să luați în considerare amplasarea acestuia în apartament. Asigurați-vă că determinați unde va fi amplasat, cum vor fi conectate filtrul, sistemul de iluminat și aeratorul. Amintiți-vă că locul de instalare a acvariului nu trebuie să fie expus la lumina directă a soarelui pentru a evita consecințele negative pentru apă și pești.

 

În ceea ce privește dimensiunea acvariului, în cele mai multe cazuri, regula de bază este adevărată: cu cât mai mare, cu atât mai bine. Acvariile mai mari oferă un mediu mai stabil pentru pești și necesită o curățare mai puțin frecventă în comparație cu acvariile mai mici. În ceea ce privește forma, sunt de preferat acvariile dreptunghiulare, deoarece formele rotunjite pot distorsiona vizibilitatea obiectelor din interiorul acvariului, ceea ce poate cauza stres pentru pești.

 

Selectarea peștilor

Există mai mulți factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când cumpărați pește:

 

Mărimea. Speciile mari vor menține micii locuitori într-o stare de stres, așa că alegerea peștilor ar trebui să se facă în funcție de mărime (mic cu mic, mare cu mare).

 

Temperamentul. Locuitorii mobili trebuie să se stabilească cu aceiași vecini activi, și invers.

 

Teritoriu. Există locuitori de acvariu care au nevoie de mult spațiu personal. Ei își protejează în mod activ teritoriul și sunt capabili să provoace daune vecinilor.

 

Păstrarea împreună a peștilor prădători cu specii pașnice este posibilă numai dacă indivizii pașnici sunt mai mari decât ei în dimensiune.

 

Dacă peștele are o coadă lungă și aripioare, atunci vecinii săi pot fi doar locuitori calmi care nu îi vor mușca.

 

Dacă peștii sunt relativ compatibili, ei se vor simți bine dacă viața lor va fi la niveluri diferite ale rezervorului.

 

Instrucțiuni pentru îngrijirea peștilor de acvariu

Crescătorul începător ar trebui să cunoască câteva reguli simple pentru îngrijirea locuitorilor de acvariu și să efectueze următoarele acțiuni în timp util:

 

controlați temperatura, nivelul de oxigen și duritatea apei din acvariu (în mod constant);

 

schimbați apa în proporție de 20-30% din volumul total (în fiecare săptămână);

 

curățați filtrele, compresele și elementele decorative (în fiecare lună);

 

curățați solul și sticla (la nevoie);

 

monitorizați locuitorii acvariului pentru simptome de boală (în permanență);

 

replantați plante noi, îndepărtați plantele crescute în exces și deteriorate (după caz).

 

Selectarea alimentelor

Hrana pentru locuitorii acvariului este de următoarele tipuri:

 

artificială uscată - produsă sub formă de fulgi, chipsuri, inele sau pelete, selectate ținând cont de structura gurii locuitorului acvariului;

 

naturale - hrană vie congelată sau gelificată (molii, calamari, creveți, creveți, daphnia, râme, carne tocată și pește);

 

suplimentele sunt suplimente de vitamine care ajută la menținerea unei colorații strălucitoare și a unor înotătoare sănătoase.

 

Frecvența de hrănire a peștilor de acvariu adulți - de 1-2 ori, a peștilor tineri - de 4-5 ori pe zi. Este necesar să se determine cu competență dozajul, deoarece excesul de hrană care rămâne în alimentator, poluează apa și favorizează înmulțirea bacteriilor. În plus, se acumulează amoniac, care este letal pentru locuitorii subacvatici. În plus, peștii supraalimentați se îngrașă, se îmbolnăvesc și se reproduc prost.

 

Îngrijirea echipamentului de acvariu

Aerator. Apa din acvariu trebuie să fie îmbogățită cu oxigen, adică aerată. Atunci când inspectați aparatul, trebuie să acordați atenție atomizorului, pe care se pot acumula depuneri bacteriene sau de calciu. Aceste acumulări trebuie îndepărtate. În cazul în care nu sunt îndepărtate, atomizorul va trebui să fie înlocuit. Atunci când verificați aeratorul, acordați atenție furtunurilor conductelor de aer și diafragmei de cauciuc din interiorul pompei. În fiecare lună trebuie să curățați supapele de aer, iar la fiecare șase luni acestea se înlocuiesc.

 

Filtru de purificare a apei. Poate fi extern (pentru acvarii de 200 sau mai mulți litri) și intern (pentru acvarii mici). Un filtru înfundat contribuie la concentrația de substanțe nocive în apă. Acesta trebuie spălat, dar numai în apă de acvariu, pentru a nu perturba echilibrul bacteriilor. Buretele trebuie, de asemenea, curățat și schimbat periodic (de 2 ori pe lună).

 

Dispozitive de iluminat. Pentru iluminarea acvariului se folosesc lămpi de lumină naturală, precum și lămpi cu economie de energie, a căror putere nu depășește 25 de wați. Funcționarea constantă a dispozitivului duce la o scădere a intensității fluxului luminos. Schimbați-le aproximativ o dată la șase luni.

 

Termometru și încălzitor. Aceste dispozitive ajută la controlul și menținerea nivelului de temperatură în acvariu.

27 Dec 2023
Lingvistica miaunatului: de ce răspund pisicile la conversațiile oamenilor

Pisicile sunt prădători caracteristici, iar comunicarea lor se bazează pe o varietate de indicii, inclusiv vizuale, olfactive și sonore. La pisicile naturale, mieunatul este folosit cel mai adesea pentru a comunica cu mama lor, cu rivalii sau cu partenerii. Cu toate acestea, atunci când o pisică de interior începe să miaune ca răspuns la o conversație cu un om, aceasta poate fi o manifestare interesantă de adaptare la un nou mediu.

 

1. Comunicarea felină

Pisicile sunt prădători caracteristici, iar comunicarea lor se bazează pe o varietate de indicii, inclusiv vizuale, olfactive și sonore. La pisicile naturale, mieunatul este folosit cel mai adesea pentru a comunica cu mama lor, cu rivalii sau cu partenerii. Cu toate acestea, atunci când o pisică de interior începe să miaune ca răspuns la o conversație cu un om, aceasta poate fi o manifestare interesantă de adaptare la un nou mediu.

 

2. Imitarea vorbirii umane

Pisicile, la fel ca multe alte animale de companie, pot imita vorbirea umană. Ele au o capacitate uimitoare de a memora sunete și de a le repeta. Atunci când vorbiți cu o pisică, aceasta poate încerca să vă imite tonul, intonația sau pur și simplu să vă răspundă prin mieunat ca răspuns.

 

3. Semn de atenție și grijă

Mieunatul pisicilor ca răspuns la o conversație cu un om poate fi un semnal că ele simt și răspund la atenția ta. În sălbăticie, pisicile folosesc adesea mieunatul pentru a atrage atenția mamei lor. În casă, acest obicei poate persista, iar pisica miaună pentru a-și sublinia afecțiunea față de dvs.

 

4. Beneficiu emoțional

Pisicile pot mieuna ca răspuns la conversațiile cu stăpânul lor, dar și din cauza stărilor emoționale. Ele pot exprima bucurie, jucăușie, anxietate sau chiar doar dorința de interacțiune. Mieunatul devine parte din paleta lor emoțională atunci când comunică cu dvs.

 

5. Caracteristicile individuale

Fiecare pisică este unică, iar abilitatea de a miauna ca răspuns la o conversație poate fi o trăsătură de caracter individuală. Unele pisici sunt mai active în socializare, în timp ce altele preferă să miaune mai puțin.

În concluzie, faptul că pisicile miaună ca răspuns la conversațiile cu stăpânul lor poate avea mai multe cauze, inclusiv factori emoționali, sociali și individuali. Observarea și interacțiunea cu comportamentul pisicii dvs. vă va ajuta să înțelegeți mai bine această lume minunată și misterioasă a comunicării feline.

26 Jul 2021
Cum să schimbați corect dieta animalelor de companie.

Recunoașteți semnele că este timpul să schimbați hrană.

 

Alergiile la animalele de companie sunt periculoase, deoarece pot apărea chiar dacă hrăniți animalul de companie cu aceeași mâncare de ani de zile. Știm că după ce folosim același tip de hrană (sursă de proteine) pentru o perioadă lungă de timp, unii câini și pisici (deși nu la fel de des) pot dezvolta sensibilitate sau incapacitate de a digera proteina. Acest lucru se poate manifesta ca probleme gastro-intestinale persistente și / sau mâncărime și erupții cutanate.

 

Dacă observați aceste semne, identificați problema. Când se suspectează alergii sau sensibilități, standardul aur este „hrănirea prin excludere”, eliminarea anumitor ingrediente pentru a determina care ingredient sau ingrediente anume provoacă reacția imună. Primul pas este să schimbați sursa de proteine (hrană)/. Dar, în primul rând, este important să contactați un specialist pentru sfaturi mai detaliate.

 

Introduceți încet nouă dietă a animalului de companie.

 

Dacă decideți să vă schimbați hrană pentru animale de companie, faceți-o încet și treptat. Trebuie să fie într-adevăr un proces deliberat. Începeți prin amestecarea a 3/4 din hrană veche cu 1/4 din hrană nouă pentru o perioadă de la o săptămână până la 10 zile. Creșteți treptat cantitatea de hrană nouă și reduceți cantitatea de hrană veche.

 

Dacă animalul dvs. de companie demonstrează semne de îmbunătățire la o nouă dietă, se recomandă să rămâneți la unul sau două tipuri de hrană, mai degrabă decât să introduceți noi amestecuri de aceeași marcă. În acest fel, dacă apar probleme în viitor, veți avea în continuare posibilitatea de a alege alte opțiuni de hrană cu produsele de aceeași marcă.